Kinek miért hasznos

Gyermekkorban

Amíg az emberi test még fejlődésben van, addig bizonyos határokon belül tudjuk befolyásolni az állcsontok növekedési irányát és mértékét. Vannak olyan elváltozások, amit már egész kisgyermekkorban jól kezelhetők.

Fogszabályozás, fogászatFogszabályozás árak, fogszabályozó


Azonban nem minden esetben érdemes korán elkezdeni a kezelést, mert csak feleslegesen hosszú ideig tartana. Nemrégiben végzett kutatások szerint a népesség 65%-ának van fogszabályozó szakorvos által kezelendő problémája. Ha biztosra akarunk menni saját csemeténkkel kapcsolatban, vigyük el egy fogszabályozási szűrővizsgálatra, ahol körültekintően megvizsgálják őt. Az időben elkezdett kezelés súlyosabb problémák kialakulását előzheti meg, ide sorolhatóak az állkapocsízületi panaszok, a diszharmonikus arc vagy az idő előtt elveszített, túlterhelt fogak.

Felnőttkorban

"Doktornő! Nem vagyok én ehhez már túl öreg?" Hangzik el a kérdés a fogszabályozó szakrendelésen nap mint nap. Ugyanúgy fél ettől a 24 éves egyetemista, a 35 éves anyuka és a 60 éves nyugdíjas is. A válsz minden esetben "Nem". A fogszabályozásnak ma már nincsen korhatára. A megfelelő technikák és erők alkalmazásával biztonságosan kezelhető tulajdonképpen mindenki.

Fogászat árak, fogszabályzás


Amikor egy felnőtt jelenik meg szakrendelésünkön, az első alkalommal alaposan megvizsgáljuk. Részletes adatokat veszünk fel az archarmóniájával, a fogaival, az állkapocsízületével és az arcizmaival kapcsolatban. Ilyenkor az általános tájékoztatáson kívül, a jól látható problémákra tudjuk felhívni a figyelmet. Részletes, egyénre szabott kezelési terv készítéséhez 2-3 röntgenképre, lenyomatok alapján készült gipszmintára és fotókra is szükség van. A "hat elem" módszerét alkalmazó orvos minden esetben a páciens gipszmintáit behelyezi egy állkapocs ízületi "szimulátorba", amit a fogorvosok úgy hívnak artikulátor. Ennek segítségével pontosabban lehet felmérni az állkapocsízület állapotát.

Artikulátor, fogszabályzás árak, fogorvos

Amikor a kezünkbe kapjuk a részletes diagnózisunkat és kezelési tervünket, akkor már minden információ a rendelkezésünkre áll, hogy eldöntsük vállaljuk-e a felajánlott kezelést.

Ha gond van az állkapocsízületével

Amennyiben az alábbi tünetek közül egy is igaz Önre, kérem forduljon fogszabályozó szakorvoshoz!
  • Kattogó, susogó állkapocsízület
  • Mozgásában korlátozott állkapocsízület
  • Éles fájdalom a fül körül
  • Tompa fájdalom és merevség a rágóizmokban
  • Fogcsikorgatás
  • Fogszorítás nappal és éjszaka
  • Rendszeresen kiakadó állkapocs
A következő tünetek együtt szintén utalhatnak állkapocs ízületi problémákra
  • Fejfájás
  • Fülzúgás
  • Váll és nyakfájdalmak reggelente
Fogszabályozás árakFogászat, fogszabályozás árak